Nem administration med RFID-kort

Har I overvejet, hvordan I kan forbedre jeres adgangsmuligheder for medarbejdere? I en større virksomhed vil der oftest være forskellige områder af bygningen, som nogle har brug for at have adgang til, mens der er andre områder, der er mindre relevante. Det kan være noget af et puslespil at få til at gå op, hvis det skal kunne lade sig gøre med nøgler, der skal fordeles til de forskellige steder.

Derfor kan det være en rigtig god idé at kigge på muligheden for at benytte sig af RFID kort. Denne type kort kan kodes til at kunne åbne bestemte steder, mens der ikke er adgang andre steder – og så har I den fordel, at I kan omkode dem lynhurtigt nemt. Det betyder, at I ikke skal til at finde nye kort eller en nøgle til en medarbejder, der har brug for nye steder at kunne komme ind, men at I blot kan ændre på koden, så medarbejderen får adgang til andre steder.

Kort eller nøglebrik?

Måske I har været ved at kigge på, hvad der bedst kan betale sig. Nogle synes, det giver rigtig god mening med kort, mens andre foretrækker nøglebrikker. Brikkerne kan let hænges i en nøglesnor eller sættes i en nøglering, så den er nemt til gengængelig sammen med nøgler – men hvis ikke I anvender nøgler, er det måske ikke meget bevendt.

Her er det i stedet at RFID kort kan anvendes. De passer godt ned i en pung, da de har præcist samme form som et kreditkort. Der sidder en chip i kortene, som kan læses af forskellige kortlæsere. Derfor er det også denne type kort, der typisk anvendes til for eksempel studiekort på uddannelsesinstitutioner, hvor studerende skal bruge dem til lånerkort, til at komme ind i bygningen eller til andre formål, hvor det giver mening at have dem på den måde.