Berlins mangfoldighed gør den til et yndet feriemål

Europas folkerigeste nation Tyskland har en glorværdig og barsk historie.  Dette skinner også igennem hvis du besøger hele landets hovedstad, Berlin. Det er en pulserende metropol, hvor du kan opleve alt fra historiske steder og arkitektoniske perler, til moderne kunst og hippe designkvarterer.

Julen i Berlin

Lige meget hvilken tysk by du besøger i juletiden, så vil der være pyntet ekstremt meget op til jule, hvor du vil finde et julemarked på næsten hvert et hjørne, sådan føles det hvert fald.  Berlin er ingen undtagelse og fra midt i november til sidst i december vil der være mange interessante julemarkeder at besøge, hvor du kan dufte, smage og opleve den tyske form for jul.  Alexanderplatz og Opera Palace er foruden Gendarmenmarkt de største julemarkeder at finde i Berlin.  Gendarmenmarkt findes imellem den tyske og franske kirke og er for mange tyskere det smukkeste julemarked i Berlin og er et must see, hvis du besøger Berlin i December.  Det er ikke så svært at komme fra Danmark til Berlin på årets travleste måned, hvorfor det er nemt at finde fly til Berlin her.

Checkpoint Charlie

En anden seværdighed der ikke må gå din næse forbi når du besøger Berlin er det historiske spot, Checkpoint Charlie. Det er den mest kendte grænseovergang imellem Øst- og Vestberlin, dengang byen var delt i to.  Her mærker du historiens vingesus og det er ikke svært at forestille sig, hvordan det i datiden har været svært bevogtet.

Brandenburger Tor

Et tredje sted som enhver skal se når destinationen hedder  Berlin er Brandenburger Tor.  Brandenburger Tor er den sidste del der er tilbage af den gamle toldmur og var oprindeligt bygget for at vise fred, men blev paradoksalt symbolet på den kolde krig og lige så vel genforeningen imellem de to tyske nationer Vest og Østtyskland, men i lige så stor grad de genforeningen af Europa. Man kan ikke tage til Berlin uden at have været forbi Brandenburger Tor. Pladsen er bliver den dag i dag brugt til diverse arrangementer, bl.a. var tusindvis af mennesker samlet dengang Tyskland vandt VM i fodbold i 2014.

Mad og kultur

Berlin er den by i verden, der uden for Tyrkiet har den højeste koncentration af tyrkere. Her vil man i bydelen Kreuzberg, der af de lokale berlinere kaldes ”lille Istanbul” kunne finde et hav af forskellige restauranter, der alle har et tyrkisk særpræg.  I den forbindelse er der et tyrkisk marked, som finder sted ved Landwehr og her kan du få alt det bedste fra Tyrkiet, hvad enten det er en god lammekebab eller de søde desserter kaldet Baklava.  Det er

Bratwürst Museum

Tyskland er verdenskendte for deres Bratwürst og de mange tyskere knasker hvert år flere millioner pølser i sig, hvor pølsen og den specielle sauce eller ketchup med karrydressing aldrig slår fejl. De er så glade for pølsen, at der faktisk er kommet et Currywürst museum i Berlin.  Her er det muligt, at opnå viden om hvordan denne specielle pølse er blevet til, ligesom man kan opleve hvordan de laver alle de specielle saucer. Derudover kan man selvfølgelig smage på herlighederne.

Der er mange rigtig gode og eksklusive hoteller i Berlin, men hvis du foretrækker et billigere hostel, vil det eksempelvis være en idé at medbringe kvalitetssengetøj fra Georg Jensen.


Skriv et svar