Sådan beskytter du dit hus mod regnvejr

Man ved aldrig, hvornår det næste skybrud rammer. Danmarks vejr er uforudsigeligt, men en ting er sikkert: det er ofte rigtig vådt. Har du sikret dit hjem mod de massive vandmasser, som rammer vores lille land hvert eneste år? I denne artikel gør vi dig klogere på, hvordan du beskytter dit hus mod regnvejr. 

Når regnen kommer indenfor

Gamle vinduer og døre har det med ikke at lukke ordentlig tæt. Og det er netop omkring vinduer og døre, at regnen kan snige sig ind. Hvis ikke vinduerne lukker ordentlig til, så kan regnvandet trænge ind i husets facade og lede til fugt- og vandskader. Når først skaden er sket, så er den svær at rette op på. Derfor er det vigtig at dit hus er isoleret.

Isolering omkring dit hus

Du kan tydelig se, hvis vand og fugt begynder at sive ind gennem vinduerne. Det kan betyde at du skal have udskiftet isoleringen. Alu profiler bruges for eksempel som inddækning omkring vinduer, døre og oppe omkring taget. Inddækning med alu profiler er til for at lede regnvandet væk fra dit hus, så det ikke laver skader på vinduer, døre eller vægge. 

Her er isolering vigtig

Det er vigtig, at du er opmærksom på de områder af dit hus, som er ekstra udsat for at blive beskadiget af regnvand. Det er især under vinduerne, omkring dørkarmen og oppe under taget, at fugt og regn sniger ind og sætter sig i facaden.

Hvis du bor i et træhus, så er der også fare for, at vandet siver ind nederst i facaden af huset. Hvis ikke facaden bliver behandlet, så kan der gå råd og svamp i træet. Derfor er det vigtig at bruge facadebelægning, så regnvandet ledes væk i stedet for at sætte sig i facaden og trænger ind i huset.