5 steder, du bør opleve i Berlin, inden du rejser videre

Hvis du – som mange andre danskere – vælger at rejse fra Berlin til sommer, så brug et par dage i byen på at se et eller flere af disse steder, inden du tager afsted.

Det er billigere at tage på charterrejse fra Tyskland, end det er fra København. Derfor er der også mange, der rejser til Berlin, inden de tager videre på ferie. Berlin er imidlertid alt for spændende, smuk og levende til, at du blot bør lade den fungere som rasteplads, inden du begiver dig videre på din færd. Hvorfor ikke bruge et par dage i byen, der aldrig sover?

 

  • Kurfürstendamm

 

Alle byer har en gade, der er særligt kendetegnende for det kulturelle liv. I Danmark har vi Strøger, og i Berlin har de Kurfürstendam eller Ku’damm, som gaden også kaldes. Her finder du alt, hvad hjertet begærer: hipster-caféer, mærkevarebutikker, restauranter og en masse mere eller mindre specielle butikker, der alle sammen er med til at give gaden puls.

 

  • Berlin Zoo

 

Berlin Zoo er næsten 200 år gammel, og er dermed en af de ældste zoologiske haver i Tyskland. Det var blandt andet her, isbjørnen Knut boede. Helt klart et besøg værd – med eller uden børn, det betyder ikke noget.

 

  • Checkpoint Charlie

 

Checkpoint Charlie er en af de mest kendte grænseovergange, der var med til at skille Øst- og Vestberlin. Den blev nedlagt i 1990 i forbindelse med Tysklands genforening. I dag kan du genopleve tiden på Checkpoint Charlie Museum, der er placeret lige i nærheden.

 

  • Fernsehturm

 

Fernsehturm er et højt tårn, der på dansk kaldes for tv-tårnet. Det er i alt 368 meter højt, og du har mulighed for at komme op i tårnet, hvor du kan nyde en 360 graders udsigt over Berlin. I klart vejr er det muligt at se op til 42 kilometer væk. Tårnet besøges af omkring en million mennesker hvert år, og i tårnet er der desuden en roterende restaurant, hvorfra du kan nyde både middag og udsigt i 207 meters højde.

 

  • Berlin Wall Memorial

 

Selvom muren for længst er væk, er det ikke for sent at komme og opleve et stykke af fordums tid. I forbindelse med 25-års dagen for murens fald, blev der genskabt et stykke af muren. Komplet med pigtråd og vagttårne.

Du har mulighed for at komme og få en fornemmelse af, hvordan det var for tyskerne at leve med muren i så mange år — og selvom det næsten føles som en forpligtelse at besøge Berlin Wall Memorial, er det ingen oplevelse, man vil være foruden.


Skriv et svar